Postřikovače nově jako uplatnitelný dotační výdaj na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014-2020

10.09.2019 16:14

Vážení obchodní partneři,

 

Chtěli bychom Vás informovat o oznámené zásadní změně stanovených podmínek pro poskytování dotace na projekty Programu rozvoje venkova na období 2014-2020. Nově jsou mezi způsobilými výdaji (uplatnitelnými v rámci této dotace) zahrnuty postřikovače dvojího typu:

 

1)      Postřikovače pro asanaci kůrovcového dříví

2)      Postřikovače k založení kultur, přesazování a ošetřování lesních dřevin

 

Jelikož řešení kůrovcové kalamity, související obnova a ochrana lesních kultur a náklady s tím spojené jsou (a především ještě budou) pro každého z Vás každodenním bojem, je přidání postřikovačů jako uplatnitelný dotační výdaj oproti dřívějšku vítanou výhodou a možností, jak do budoucna ušetřit finanční prostředky při Vašem úsilí. Informace o podmínkách samotné dotace a způsobilých výdajích (str. 27 a 30) naleznete v příloze.

                

 

Z naší strany jsme samozřejmě připraveni Vám nabídnout odborné poradenství nejen v oblasti asanace dřevní hmoty, instalace lapačů, lapáků a insekticidních sítí. V případě Vašeho zájmu Vám můžeme zajistit podporu při vypracování žádosti o dotaci (zajištění konzultanta s praxí v této oblasti).

V rámci komplexní nabídky technologií pro boj s kůrovcem Vám nabízíme speciální aplikační techniku uplatnitelnou v rámci vypsané dotace:

 

 

 

Gardim Sprayer – NOVINKA 2019. Lze uplatnit v rámci dotace pod kódem 026 – viz výše. Jedná se o samochodný postřikovač (2 rychlostní stupně – 1 dopředu a 1 dozadu), určený pro využití na skládkách převážně střední velikosti. Objem nádrže 120lt, maximální tlak 30 bar, snadná manipulovatelnost, membránové čerpadlo, buben s vysokotlakou hadicí o délce 25m. Disponuje 4T motorem Honda. Ukázka práce v terénu při asanaci dřeva: https://www.youtube.com/watch?v=hHQF0NaBDuY

 

 

PZS 500 ST PLANTAX – NOVINKA 2019. Lze uplatnit v rámci dotace pod kódem 033 – viz výše. Speciálně konstruovaný postřikovač za UKT určený k asanaci kůrovcové dřevní hmoty na skládkách i v porostech. Objem nádrže 200-500lt, vysokotlaké čerpadlo pro odpovídající tlak při aplikaci a postřik objektu skládky a vysokotlaký regulátor. Dva bubny s návinem 2x25m (volitelně až 2x50m), aplikační pistole s dostřikem do vzdálenosti 9m, zesílená konstrukce stroje do podmínek lesních porostů. Ukázka práce v terénu při asanaci dřeva: https://www.youtube.com/watch?v=OQRnVIFmfXo&feature=youtu.be

 

 

Další vybrané postřikovače (nelze uplatnit v rámci tohoto dotačního titulu), které jsou pro boj s kůrovcem nejpoužívanější a dlouhodobě prověřené:

 

SOLO 475 Comfort je nejpoužívanější profesionální zádový postřikovač používaný v lesnictví, určený nejen pro aplikaci pyretroidů (membránový postřikovač je vhodný mimo aplikace klasických pesticidů také pro postřik tekutých repelentních přípravků).

 

SOLO 417 Comfort je akumulátorový zádový postřikovač vhodný pro všechny činnosti v oblasti ochrany lesa s volitelným tlakem postřiku a možností širokého využití řady příslušenství SOLO.

 

 

SOLO 433-H je vysoce profesionální motorový postřikovač s motorem Honda. Samozřejmostí je vysoký výkon, tlak až 30 barů pro efektivní postřik skládek, manometr a široké spektrum příslušenství pro využití v oblasti profesionální ochrany rostlin.

 

 

Pro jakékoli další informace využijte prosím tyto kontakty:

Ing. Viktor Janauer – janauer@lescr.cz - 603 434 989

Ing. Milan Blohoň – blohon@lescr.cz - 734 316 371

Ing. Milan Koníř – stroje@lescr.cz – 734 315 236